Voetbal4u.com

Engeland ‘Arsenal wil Martin Odegaard definitief overnemen van Real Madrid’

Martin Odegaard heeft de leiding van Arsenal weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. Dit weet de Italiaanse journalist Fabrizio Romano te melden. Ze willen hem nu definitief gaan overnemen van Real Madrid.

Hij heeft minder dan twee maanden nodig gehad om Mikel Arteta te overtuigen van zijn toegevoegde waarde voor Arsenal, zo meldt Fabrizio Romano op Twitter. Volgens de transfermarktexpert maken the Gunners werk van de definitieve komst van de 22-jarige aanvallende middenvelder, die tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van Real Madrid.

Ödegaard heeft inmiddels twaalf officiële duels voor Arsenal gespeeld, waarin hij twee keer scoorde. De Noor lijkt op de nummer tienpositie inmiddels verzekerd van een basisplaats en Arteta hoopt dan ook langer van Ödegaard te kunnen genieten. “Arsenal is zo blij dat met de impact die Ödegaard maakt op de training, dat ze proberen om hem te behouden”, schrijft Romano.

Het is onduidelijk of Real Madrid bereid is om de offensieve middenvelder te verkopen. Die keuze ligt vooral in handen van trainer Zinédine Zidane, die eind januari zijn fiat gaf aan een nieuwe verhuurperiode voor Ödegaard. Eigenlijk had de Scandinaviër zich ten doel gesteld om zich dit seizoen in de basis te knokken bij Real, maar daar kwam niets van terecht. In de eerste seizoenshelft kwam Ödegaard bij de Koninklijke slechts tot zeven competitieduels, waarvan vier keer als invaller.

Volgens de Daily Express houdt Arsenal er rekening mee dat de komst van Ödegaard onhaalbaar kan blijken. In dat geval zullen de Londenaren naar verluidt doorschakelen naar Philippe Coutinho. De 28-jarige Braziliaan is momenteel herstellende van een zware knieblessure en lijkt geen toekomst te hebben bij Barcelona. Coutinho, die voor zijn blessure onder Ronald Koeman niet zeker was van een basisplaats, ligt vast tot medio 2023 en hoeft slechts een fractie op te brengen van de 120 miljoen euro die Barcelona voor hem betaald heeft.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.