Voetbal4u.com

Eredivisie Michael de Leeuw tekent contract bij FC Groningen

Michael de Leeuw speelt na de zomer voor FC Groningen. Hij heeft een contract voor een seizoen ondertekend.

De 34-jarige aanvaller was tussen 2012 en 2016 al actief in Groningen en maakte toen 55 doelpunten in 137 officiële wedstrijden voor de club. De Leeuw krijgt na dit seizoen de kans om dat getal nog wat verder op te vijzelen, want hij gaat tenminste één seizoen voor de formatie van trainer Danny Buijs spelen. De club heeft een optie op nog een jaar.

Na zijn actieve loopbaan krijgt De Leeuw de kans om een trainerscursus te volgen en kan hij binnen de jeugdopleiding van Groningen aan het werk gaan. De spits woont op dit moment al in de stad en zal FC Emmen, de club waar hij een contract heeft tot het einde van dit seizoen, transfervrij gaan verlaten.

Op de website van de Trots van het Noorden legt technisch directeur Mark-Jan Fledderus uit waarom hij De Leeuw terughaalt naar Groningen. “Michael toont al zijn hele carrière aan dat hij een heel belangrijk onderdeel in het voetbal goed beheerst: het maken van doelpunten. Hij heeft de gave op het juiste moment op de juiste plaats te staan en belangrijk te zijn met zijn goals.”

Dat de fans De Leeuw graag zien komen, speelde ook mee. “Buiten zijn doelpunten was Michael een publiekslieveling bij FC Groningen omdat hij ontzettend veel energie in zijn spel stopt. Dit doet hij nog steeds en dat slaat aan bij onze strijdwijze en wat onze supporters van spelers verwachten.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.