Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Patrick Kluivert moet vertrekken bij FC Barcelona’

Patrick Kluivert stopt aan het einde van het seizoen als hoofd jeugdopleidingen van FC Barcelona. Dit weet het medium Diario Sport te melden. De nieuwe voorzitter Joan Laporta zou niet met hem verder willen.

Het Spaanse medium laat weten dat Kluivert al op de hoogte is gesteld van de beslissing van het nieuwe clubbestuur van Barcelona, dat sinds kort geleid wordt door Laporta. Vanaf juni is hij geen hoofd jeugdopleiding van de club meer, maar hij mag het seizoen dus wel nog afmaken. Andere hooggeplaatste functionarissen in de jeugdopleiding moesten per direct weg.

Het besluit is nog niet officieel gemaakt door Barcelona, maar in de Spaanse pers duikt de naam van Alexanco op als opvolger voor Kluivert. Hij speelde maar liefst dertien seizoenen voor Barcelona en was onderdeel van het team dat onder Johan Cruijff in 1992 de Europa Cup I won.

De voormalig goalgetter en speler van de Blaugranas was pas vanaf 2019 in dienst van de club. Hij moest de doorstroom van La Masia, de fameuze opleiding van Barça, naar het eerste elftal verbeteren. Eerder was Kluivert als technisch directeur in dienst van Paris Saint-Germain en was hij kort bondscoach van Curaçao.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.