Voetbal4u.com

Eredivisie Einde seizoen voor Daley Blind, kleine kans op EK

Daley Blind komt dit seizoen niet meer in actie voor Ajax. Hij raakte in het duel tegen Gibraltar geblesseerd aan zijn enkel en moet onder het mes. Hij hoopt het EK van komende zomer nog wel te halen.

“Ik ga er van uit dat mijn seizoen bij Ajax erop zit”, laat hij optekenen. “Volgende week heb ik een operatie en als alles goed gaat in de revalidatie, is er nog een kans dat ik het Europees Kampioenschap kan halen.”

Uit de onderzoeken is gebleken dat Blind zijn enkelband gescheurd heeft. “Gelukkig is er geen schade aan de knie, maar in het ziekenhuis bleek wel dat het met de enkel niet goed zit. Ik ben heel erg teleurgesteld, omdat je voetbalt om prijzen te winnen en dat kan in de komende maanden gebeuren. Daar wilde ik bij zijn. Het was een mooi seizoen voor Ajax en dat eindigt nu heel abrupt.”

Concreet betekent dat dat Ajax in de kampioensrace, de bekerfinale en alle wedstrijden die er in de Europa League nog zullen volgen niet over de linksbenige verdediger kan beschikken. Met Lisandro Martínez heeft trainer Erik ten Hag een bekwame vervanger ter beschikking, maar de ervaring van Blind zal node gemist worden.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.