Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Als Feyenoord het vraagt, volg ik John de Wolf op’

Zondag spelen Vitesse en Feyenoord tegen elkaar in een belangrijk duel. Theo Janssen, oud speler van Vitesse spreekt met veel sympathie over de Stadionclub.

Janssen ziet in Vitesse en Feyenoord op dit moment twee gelijkwaardige teams, vertelde hij aan RTV Rijnmond. “Dat zou niet zo horen te zijn. Normaal gaan onze beste spelers naar Feyenoord, zoals met Bryan Linssen. Nu doen beide ploegen weinig voor elkaar onder.” Dat er voor het eerst weer supporters aanwezig mogen zijn, kan echter wel in het voordeel van de Rotterdammers werken. “Je zou bijna kunnen zeggen dat het niet eerlijk is voor de competitie.”

Die uitspraak legde hij verder uit: “We komen nu in de cruciale fase dat de posities gaan om Europees voetbal of degradatie. Publiek brengt iets teweeg bij de spelers. Natuurlijk is het ook leuk voor de Vitesse-spelers dat er weer publiek is, maar het is wel Feyenoord-publiek, dus in hun nadeel. Honderd procent. Maar, we moeten niet zeuren en al lang blij zijn dat er weer supporters bij mogen zijn.”

Hoewel hij zelf nooit voor Feyenoord speelde, gaf Janssen aan het altijd een mooie club te hebben gevonden. “Vanuit vroeger was Feyenoord wel meer mijn club dan Ajax. Maar Feyenoord kon mij niet betalen. Ze zaten toen in de financiële problemen. Twente deed mee om de titel en Feyenoord zat daar flink onder.” Ook als tegenstander genoot hij echter van wedstrijden in De Kuip. “Ik vond het fantastisch om in De Kuip te spelen. Een van de leukste wedstrijden van het jaar.”

Janssen vervolgt: “De supporters gaan tekeer, er ligt een fantastisch veld, de ambiance was altijd geweldig. Je had meteen zin om te spelen. Ook toen ik als Ajax-speler naar De Kuip kwam, deden de mensen tegen mij altijd wel positief. De minst gehate Ajax-speler ooit? Dat denk ik wel. Ik had met mijn speelstijl en achtergrond zeker goed bij Feyenoord gepast, misschien wel beter dan bij Ajax.”

Hoewel dat er als speler nooit van kwam, is een rol in de staf van de club nog altijd een optie. Momenteel is Janssen als trainer werkzaam bij Vitesse Onder 18. Hoofdtrainer zou hij niet willen worden, maar assistent wel. “99 van de 100 mensen met het hoogste trainersdiploma komen nooit aan de bak. Als ik weet dat Vitesse of een andere mooie club mij wil als trainer, dan geef ik me op voor de cursus, maar een rol als assistent kan ik denk ik sowieso goed invullen. Ik denk dat ik het spel redelijk goed zie en snel dingen kan aangeven. Als Feyenoord het ooit vraagt, ga ik John de Wolf opvolgen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.