Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Edwin van der Sar topkandidaat bij Manchester United’

Edwin van der Sar mag zich in de belangstelling heugen van Manchester United. Hij moet daar de opvolger worden van directeur Ed Woodward. Als één van de twaalf Super League-clubs bevond Manchester United zich de laatste 72 uur in het oog van de storm. Het resulteerde dinsdagavond in het aangekondigde vertrek van vice-voorzitter Woodward, die Old Trafford aan het einde van het jaar verlaat. Het speculeren over zijn opvolging is inmiddels in volle gang.

Veel ogen zijn gericht op Van der Sar. Manchester Evening News bombardeert de algemeen directeur van Ajax tot dé favoriet om Woodward op te volgen. ‘Zijn naam zal ook bovenaan het lijstje van de meeste supporters staan’, aldus het lokale medium.’Niet alleen weet hij door zijn spelersloopbaan alles van United, Van der Sar heeft al grote successen geboekt in een vergelijkbare rol.’

In 2019 werd Van der Sar ook al nadrukkelijk in verband gebracht met Manchester United, terwijl clubicoon Paul Scholes hem onlangs nog naar voren schoof. “Iemand als Edwin van der Sar zou perfect zijn, hij heeft het heel goed gedaan bij Ajax”, zei Scholes toen. “Hij heeft voor die rol gestudeerd en heeft het altijd geambieerd. Een topkandidaat.”

Manchester Evening News benadrukt dat het ‘wishful thinking’ is dat Van der Sar binnenkort Ajax verlaat. ‘Maar hij zou hier een warm welkom krijgen. Hij is een gerespecteerd persoon en brengt zeker meer voor- dan nadelen met zich mee. Het is tijd dat er weer bruggen worden gebouwd met de fans en autoriteiten. Van der Sar vinkt beide vakjes aan.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.