Voetbal4u.com

Eredivisie AZ verlengt contract van 22-jarige middenvelder

AZ heeft het contract van Tijjani Reijnders opengebroken en verlengd tot medio 2025. Zijn eerdere contract liep tot 2023. Reijnders is bezig aan zijn vierde seizoen in dienst van AZ.

De club uit Alkmaar nam hem in de zomer van 2017 over van PEC Zwolle. Op 6 mei 2018 maakte Reijnders zijn officiële debuut voor de Alkmaarders. Daarna volgden nog enkele optredens in de hoofdmacht, alvorens in het seizoen 2019/20 een half jaar aan RKC Waalwijk verhuurd te worden.

“Ik ben heel blij dat ik mijn contract met twee jaar mag verlengen”, reageert Reijnders. “Vandaar die brede glimlach. Ik voel veel vertrouwen van de club richting volgend seizoen, waarin ik mik op een basisplaats. In de laatste maanden heb ik volgens mij ook laten zien dat ik dat aankan. Het is door corona natuurlijk een gek seizoen, maar voor mij persoonlijk is het een positief jaar waarin ik veel minuten heb gemaakt en ben gegroeid als speler.”

In het huidige seizoen kent Reijnders zijn doorbraak bij AZ. Arne Slot en zijn opvolger Pascal Jansen maakten twintig keer gebruik van de middenvelder. “Tijjani heeft een beetje de pech dat hij in de huidige selectie middenvelders voor zich heeft die het hartstikke goed doen. Toch heeft hij dit seizoen al zes keer een basisplaats en veel invalbeurten gehad. Daarin heeft hij laten zien het niveau inmiddels goed aan te kunnen”, aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts. “Wij hebben meer spelers die azen op een plekje in de basis, dus ook voor Tijjani is het zaak dat elke dag te blijven laten zien. Maar het is duidelijk dat wij heel veel vertrouwen in hem hebben.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.