Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax het Bayern München van Nederland is niet mogelijk’

Marc Overmars heeft in een gesprek met de Telegraaf aangegeven dat het voor Ajax niet mogelijk is om het Bayern Munchen van Nederland te worden. “Als wij spelers halen, talentvolle jongens, dan willen zij voetballen. Om het te managen als ze op de bank terechtkomen, is dat anders dan bij Bayern München en Barcelona”, aldus Overmars.

“Als Dest daar wissel is, zal je hem niet horen. Zit hij bij Ajax tien wedstrijden op de bank, dan is er een probleem. Wij proberen Europees en in de competitie mee te doen. Als je Europees verder gaat, kost het je nationaal punten. Al is het dit seizoen goed gegaan.”

Overmars noemt het seizoen onder Peter Bosz, toen de finale van de Europa League werd gehaald, als voorbeeld. “We moesten naar PSV toe en met onze tong op de schoenen werden we weggespeeld. Dan kun je zeggen: Je hebt een grote selectie. Maar die is nog lang niet zo groot als bij de Europese topclubs”, zo geeft hij aan. “Als Ajax een statement maakt en alleen voor de competitie gaat, kunnen we het Bayern München van Nederland worden.”

De directeur voetbalzaken verwacht dat Ajax het komend seizoen ook moeilijk gaat krijgen in de Eredivisie. “Ik heb zelf bij Go Ahead Eagles en Willem II gespeeld. En tegen Ajax was ik nét even vijf procent beter. Dan zaten er twintig scouts op de tribune”, zegt hij daarover. “En het is vaak ook zo dat de andere clubs ons helemaal niks gunnen, want hoge bomen vangen veel wind.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.