Voetbal4u.com

Eredivisie Nu ook Ajax-cafe getroffen door vuurwerkbom

Vannacht is er een vuurwerkbom afgegaan bij een Ajax-cafe in Amsterdam. Daarbij raakte het pand van café Vak West, een plek die populair is onder de achterban van Ajax, beschadigd. Eerder in de week werden twee supporterscafés van Feyenoord getroffen door vuurwerkbommen.

De politie Amsterdam meldt dat de explosie in de Balboastraat vrijdagavond rond 23.45 uur plaatsvond. Het pand raakte beschadigd, gewonden vielen er niet. Vermoedelijk is er zwaar vuurwerk afgestoken bij café Vak West, zoals eerder in de week gebeurde bij de Rotterdamse cafés ‘t Haantje en The Hide Away.

Het is niet duidelijk of de explosies bij de cafés in Rotterdam en Amsterdam verband houden met De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax die komende zondag in De Kuip wordt gespeeld. Voor de explosies bij cafés ‘t Haantje en The Hide Away werd vrijdagavond een verdachte aangehouden. Het gaat om een 21-jarige Amsterdammer. Het motief van de verdachte wordt nog onderzocht.

Voor de Rotterdamse cafés is inmiddels een inzamelingsacties op poten gezet. Op zaterdagochtend staat de teller voor ‘t Haantje op ruim 8.000 euro. Voor The Hide Away is er inmiddels meer dan 15.000 euro opgehaald.



Laat een reactie achter

Your email address will not be published.