Voetbal4u.com

Jupiler League ‘Noa Lang heeft gigantisch probleem in Belgie’

Noa Lang heeft zich niet populair gemaakt in Belgie. Na het behalen van het kampioenschap met Club Brugge zong hij namelijk een anitsemitisch lied over de aartsrivaal Anderlecht. “Nog liever dood dan Sporting Jood.” Alles en iedereen valt over de oud-Ajacied heen.

Minister en oud-premier Sophie Wilmès wordt geciteerd door De Telegraaf: “Antisemitisme is onaanvaardbaar, ondraaglijk en heeft geen plaats in onze samenleving.” De Nederlandse ambassadeur in België heeft de beelden met afschuw bekeken: “Ik schrik ervan.”

De leider van de Franstalige liberalen, die in de regering zitten, eist ‘uitleg en excuses’ van de international van Jong Oranje en wil bovendien dat zijn club en de Belgische voetbalbond Lang bestraffen. Club Brugge stelt echter dat het lied in kwestie helemaal niet antisemitisch is en beschermt zijn pareltje. Volgens Blauw-Zwart gaat het alleen maar om een geuzennaam. In een statement verzekert de Jupiler Pro League-landskampioen dat er ‘geen enkele antisemitische ondertoon’ was en dat Lang niemand zou willen hebben kwetsen: “Het spijt ons als dit wel is gebeurd.”

Club Brugge wijst erop dat de jonge aanvaller afkomstig is van Ajax, dat ‘de geuzennaam joden met trots’ zou dragen. Zelf worden Bruggelingen uitgemaakt voor ‘boeren’, en Anderlecht-supporters nu eenmaal voor ‘Joden’…. “Het zijn allemaal geuzennamen die vaak ook door supporters van de ploeg zelf aangenomen worden.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.