Voetbal4u.com

Jupiler League Club Brugge neemt Noa Lang niet op in wedstrijdselectie

Noa Lang zal de laatste wesdtrijd van Club Brugge vandaag gaan missen. Hij is namelijk buiten de selectie gehouden vanwege de ophef rondom zijn persoon. Volgens de lezing van de landskampioen is Lang ‘licht geblesseerd’, maar er lijken andere zaken te spelen.

De vleugelaanvaller raakte in opspraak toen hij na afloop van de kampioenswedstrijd van afgelopen donderdag tegen Anderlecht (3-3) een supporterslied zong. Het ‘liever dood dan Sporting-Jood’ viel echter helemaal niet goed in België: diverse politici spraken hun afschuw uit en de Belgische bond overweegt een onderzoek.

Mede door deze perikelen maakt Lang geen onderdeel uit van de wedstrijdselectie voor het treffen met het KRC Genk van trainer John van den Brom, hoewel de club het op ‘een lichte blessure’ houdt. Stefano Denswil, Ruud Vormer, Bas Dost en Tahith Chong staan wel op de lijst van succestrainer Philippe Clement.

Club staat nu drie punten voor op Genk, dat zondag dus wel op gelijke hoogte kan komen. Bij een gelijke stand in de kampioensronde telt in België echter de eindrangschikking van de reguliere competitie boven onderling resultaat of doelsaldo. Brugge won de reguliere competitie.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.