Voetbal4u.com

Eredivisie Quincy Promes: ‘Voelde zelf nooit dat ik in gevaar was voor het EK’

Quincy Promes werd regelmatig genoemd als één van de afvallers voor het EK maar toch gaat de aanvaller mee. Dit vanwege zijn betrokkenheid bij een vermeend steekincident.

“Vanaf dag één werd ik bij de twijfelgevallen genoemd. Maar joh, daar ben ik aan gewend geraakt”, zegt Promes tegen het Algemeen Dagblad. “Ik voelde zelf nooit dat ik in gevaar was voor het EK, ik zat er vrijwel altijd bij. Alleen in de vorige interlandperiode ontbrak ik bij Oranje. Voor het eerst in jaren. Dan mag je toch wel aan het EK denken, lijkt mij?”

“Als mensen zeggen dat ik een twijfelgeval was, was dat gebaseerd op andere dingen. Zeker niet om mijn kwaliteiten als speler. Telkens als mijn naam valt, gaat het daarover en niet meer over mijn spel”, vervolgt Promes, die Ajax in januari voor 8,5 miljoen euro verliet voor Spartak Moskou. Hij ontkent dat hij ‘gevlucht’ is. “Als ik bij Ajax op de bank was blijven zitten, was de kans niet zo groot geweest dat ik er nu bij was geweest dit EK. Alleen om die reden ben ik naar Rusland gegaan. Nergens anders om.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.