Voetbal4u.com

Eredivisie Sebastien Haller: ‘Ik haat social media, maar het hoort er beetje bij’

Ajax-spits Sebastien Haller is geen fan van de sociale media. Hij geeft meer de voorkeur aan het echte leven. Hij vertelt ook dat hij zich in zijn eerste halfjaar bij Ajax niet bezighield met zijn statistieken.

“Soms krijg ik positieve berichtjes doorgestuurd van degene die mijn social media-accounts beheert”, vertelt Haller in een interview voor het Ajax Life Magazine. “Eerlijk gezegd haat ik social media. Ik heb er niets mee, maar het hoort er een beetje bij. Ik geef de voorkeur aan het dagelijkse leven. Het échte leven. Als iemand daarin met mij op de foto wil, dan doe ik dat graag.”

In zijn eerste halfjaar bij Ajax kreeg Haller regelmatig kritiek vanwege zijn mindere veldspel. De international van Ivoorkust probeert echter altijd positief te blijven. “Dat komt door de gesprekken met de mensen die het dichtst bij mij staan”, legt Haller uit. “Familie, vrienden en de jongens uit de kleedkamer. Die geven ook energie. Dat betaalt zich altijd uit. Daar kun je ook verder mee. Uiteindelijk wil je een positieve vibe. Als je glas altijd halfleeg is, heeft dat impact op hoe je het leven ziet en wat je overkomt. Ik bedenk me altijd dat er ergens anders iemand het slechter heeft. Mond houden, niet klagen en doorgaan!”

Met elf goals en vijf assists in negentien competitiewedstrijden heeft Haller cijfermatig echter een sterke tweede seizoenshelft achter de rug. Toch zijn die statistieken niet zo belangrijk voor hem. “Aanpassen, wennen en mijn plek in het team vinden. Dát was het belangrijkste. Volgend seizoen ben ik meer bezig met statistieken. Ik zal er alles aan doen om Ajaxsupporters een betere Haller te laten zien. Ik weet dat ik veel beter kan.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.