Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Andre Onana vrijwel zeker naar Arsenal’

Andre Onana vertrekt deze zomer vrijwel zeker naar Arsenal. Volgens de Britse media moet alleen nog even de transfersom voor de doelman vastgesteld worden.

Arsenal heeft volgens The Times inmiddels een officiële aanbieding gepresenteerd aan Onana. De Kameroener wil zelf graag voor de Londenaren tekenen, waardoor een overstap naar het Emirates Stadium een zekerheidje lijkt. Het probleem is alleen dat de CAS-zaak tegen zijn dopingschorsing van twaalf maanden nog loopt.

Het Britse medium volgt The Telegraph door te stellen dat Arsenal ongeacht de uitspraak van het CAS doorpakt. In het geval van een serieuze strafvermindering zal Ajax naar verwachting een kleine tien miljoen euro tegemoet mogen zien. Mocht de sluitpost tot februari 2022 buitenspel blijven, dan moet de Amsterdamse club genoegen nemen met minder.

Ajax staat in dit geval machteloos. Zijn verbintenis loopt medio 2022 af en contractverlenging is al geen optie meer, waardoor de clubleiding totaal afhankelijk is geworden van het CAS. Sportieve argumenten vervallen immers indien Onana nog tot begin 2021 geschorst blijft.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.