Voetbal4u.com

Eredivisie Neef van Promes wil voor het EK al beslissing over steekincident

De zaak rondom Quincy Promes wordt een thema de komende dagen rondom Oranje. De neef van hem vindt namelijk dat het OM voor het begin van het EK een beslissing zou moeten nemen rondom het steekincident wat betreft strafvervolging.

Promes raakte vorig jaar betrokken bij een steekincident, waarbij hij zijn neef bij een familiefeest in Abcoude zwaar zou hebben verwond. Advocaat Yehudi Moszkowicz suggereert woensdag in De Telegraaf dat het OM de beslissing bewust uitstelt tot na het EK.

“Er is meer dan voldoende bewijs, onder meer aangedragen door twee ooggetuigen, om tot strafvervolging over te gaan”, stelt Moszkowicz. “Iedere andere verdachte in deze relatief eenvoudige zaak was allang voor de rechter gebracht.”
Lees meer

Het OM zegt in de krant dat de officier van justitie het onderzoeksdossier eind mei ontvangen heeft. Sindsdien wordt de zaak bestudeerd. Gerard Spong, advocaat van Promes, wil niet reageren. Moszkowicz zal een zogeheten ‘artikel 12-procedure’ aanspannen als het OM niet voor het EK een beslissing neemt. In dat geval kan het gerechtshof gedwongen worden om tot strafvervolging over te gaan.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.