Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Dat voelde als een vernedering door Louis van Gaal’

Wesley Sneijder speelde maar liefst 134 wedstrijden in het shirt van Oranje maar hij vindt dat hij er niet genoeg heeft gespeeld als aanvoerder. Bondscoach Louis van Gaal benoemde de recordinternational in 2012 tot zijn captain, maar pakte hem de band een jaar later ook weer af.

“Het moment dat je voor je ploeg uit mag lopen achter de scheidsrechter aan het veld op, met de vaan in je hand: het heeft iets magisch. Het zijn unieke momenten die ik koester”, zegt Sneijder tegen de NOS. “Kijk, zo trots als je bent dat je aanvoerder van je land mag zijn, zoveel pijn doet het dat die band je weer wordt afgepakt. En ook de manier waarop.”

Van Gaal verweet Sneijder onprofessioneel gedrag. De spelmaker zou bovendien niet fit genoeg zijn. “Dat voelde als een vernedering”, zegt Sneijder. “Dirk Kuijt was mijn assistent op dat moment – de NPC, de non playing captain – en ook van hem werd-ie afgepakt. Toch veranderde er in onze ogen verder niet zoveel. We wilden gewoon alles op alles zetten bij Oranje. Eigenlijk hebben Dirk en ik elkaar er in die periode doorheen getrokken.”

Sneijder nam op het WK 2014 revanche. Zo scoorde hij in de achtste finales tegen Mexico. “Achteraf voelde dat wel zo, ja. Met name omdat ik er stond terwijl niemand het meer van me had verwacht en ik alles had gespeeld. Ik speelde in een andere rol dan ik gewend was bij Oranje, meer in een dienende rol, maar ik wist dat mijn persoonlijke moment van succes zou komen. En die kwam, tegen Mexico.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.