Voetbal4u.com

Eredivisie Daley Blind: ‘Over nagedacht om niet te spelen’

Daley Blind heeft laten weten zeer geraakt te zijn door de toestand rondom Christian Eriksen en hij heeft overwegen om zelf niet te gaan spelen. “Ik ben trots dat ik het wel gedaan heb”, aldus Blind.

“Uiteindelijk kwam wel de emotie eruit. Ik heb er zeker over nagedacht om niet te spelen. Die gedachtes spookten door mijn hoofd. Die beelden van gisteren hebben op mij heel veel impact gehad en dat maakte het moment vandaag alleen maar moeilijker om het veld op te stappen. Ik heb mentaal echt een grote horde moeten nemen om dit toch te kunnen doen.”

Blind zat het duel van Denemarken zelf live te kijken zaterdagavond. “Samen met een aantal jongens, ook met een paar die Nouri nog hebben meegemaakt en teamgenoten zijn van Christian”, zo gaf hij aan. “Het heeft zoveel impact. Voor mij waren het herkenbare dingen en dat maakte het heel heftig voor mij en mijn familie.”

De verdediger wilde daarom nogmaals benadrukken dat de buitenwereld niet moet gaan speculeren. “Wat de oorzaak kan zijn en of hij wel of niet nog kan voetballen. Laat hem alsjeblieft met rust en geef hem de tijd om te herstellen”, zei hij daarover. “Het heeft voor mijn beslissing misschien wel meegespeeld dat er vandaag berichten kwamen dat het goed gaat met hem. In ieder geval voor mijn gerustheid. Voor iedereen die dit toernooi speelt, zal dit impact hebben. Als het niet goed met hem zou gaan, zou het in iedereens hoofd gaan spelen. De berichten dat het wel goed met hem gaat, geeft iedereen weer de kracht om wel te kunnen spelen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.