Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ronald Koeman kritisch op het Nederlands Elftal’

Nederland wist haar eerste wedstrijd op het EK met 3-2 te winnen van Oekraine. En door de winst is de natie weer positief over Oranje. Voormalig bondscoach Ronald Koeman vindt dit opvallend.

“Men is heel positief. Dat verbaast me. Ik heb dat niet zo positief gezien… Ik vond de tweede helft goed, maar het is maar 3-2. En Oekraïne is nou niet een land dat heel ver gaat komen”, zegt Koeman in gesprek met de NOS. “Ik denk dat Nederland ver kan komen, maar dan zullen er dingen absoluut beter moeten. Ik heb gisteren Frankrijk-Duitsland gezien. Dat was een paar niveautjes hoger. Máár… het Nederlands elftal kan dat. Maar dat moet verbeteren. Laten we hopen dat ze heel ver komen.”

Koeman begrijpt de tactische keuze van De Boer voor een systeem met vijf verdedigers wel. “Ik heb dat systeem ook bij Barcelona gespeeld. Dan zie je dat je met dat systeem ook geweldig mooie, aanvallende wedstrijden kunt spelen. (…) Wout Weghorst? Ik koos uiteindelijk voor Luuk de Jong. Maar dat was omdat ik met één spits speelde. Ze spelen nu met twee spitsen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.