Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Frank de Boer overweegt spelers te sparen tegen Noord-Macedonie’

Frank de Boer zag gisteren een goed Oranje dat met 2-0 wist te winnen van Oostenrijk. Toch blijft de bondscoach kritisch op zijn team.

“Ik wil het niet zakelijk noemen, maar we hebben een degelijke wedstrijd gespeeld”, vertelde De Boer voor de camera van de NOS. “We stonden goed en wilden Oostenrijk onder druk zetten. Op die manier hebben we veel ballen veroverd. In de eerste helft waren we de bal dan weer te snel kwijt en dat vond ik frustrerend. Dat was in mijn ogen niet nodig en dat heb ik in de rust ook duidelijk gezegd. Ze hebben die boodschap begrepen.”

De Boer vond niet dat zijn ploeg gas terug nam na de 2-0 van Denzel Dumfries. “Dat is vandaag zeker niet gebeurd. We hebben continu geprobeerd om Oostenrijk onder druk te zetten. Bij een 2-0 voorsprong moet je dan soms wel slimmer zijn en de bal lekker rondspelen. Dat deden we een paar goed en dat demotiveert de tegenstander. Ik heb een goed Nederlands elftal gezien, al kan het in balbezet beter. We moeten ook weer niet te vroeg pieken.”

De kans is groot dat de bondscoach tegen Noord-Macedonië de nodige spelers rust gaat geven. De meeste basiskrachten hebben immers al een druk seizoen achter de rug. “We moeten dat goed overleggen. Sommige jongens kunnen rust gebruiken, terwijl anderen baat hebben bij ritme. Dat moeten we goed bekijken met de mensen die daar verstand van hebben. Ook ga ik met de spelers praten. De achtste finale in Boedepast is verreweg het belangrijkste. Uiteindelijk moet ik daar de juiste keuze in maken.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.