Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Transfer naar Ajax zou een goede stap zijn voor Steven Berghuis’

De kans er groot dat Steven Berghuis deze zomer Feyenoord zal gaan verruilen voor een pikante transfer naar Ajax. Cor Pot denkt dat dit een goede stap is voor de vleugelaanvaller.

Pot, die assistent van Dick Advocaat was in Rotterdam, zegt bij Voetbal International: “Hij kiest voor een hoger platform, daar kan hij naartoe. Dan moet je zo reëel zijn om hem dat te gunnen. Hij wil in de absolute top spelen en dat is de Champions League. Hij krijgt die kans en ik vind dat we daar niet te moeilijk over moeten doen.”

“Ik denk dat het heel verstandig is voor Feyenoord en Berghuis dat ze uit elkaar gaan. Hoe langer je daar gaat zitten, hoe meer dingen je jezelf eigen gaat maken. Dat kan ook fout aflopen als je te veel invloed probeert uit te oefenen. Nu gaat hij naar een andere club, waar hij in de hiërarchie in de middenmoot komt.”

Pot zegt verder te weten dat Berghuis absoluut niet door wil bij Feyenoord. “Hij zit er ook niet op te wachten om een zevende jaar bij Feyenoord te gaan spelen, weer op diezelfde rechterkant en weer met een mindere ploeg.” Bij Ajax wordt dat wel anders. “Antony is ook een goede, begenadigde speler. Hij zal het moeten uitvechten, dat is weer een nieuwe uitdaging.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.