Voetbal4u.com

Dirk Kuyt: ‘Frank de Boer heeft Berghuis naar Ajax gedreven’

Monument Valley MAAK VAN €1 GEWOON €50 ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Clubicoon van Feyenoord Dirk Kuyt is teleurgesteld in de transfer van Steven Berghuis van Feyenoord naar Ajax. De oud-aanvaller noemt het ‘dramatisch’ dat Feyenoord zich niet heeft ingedekt tegen een transfer van zijn aanvoerder richting de aartsrivaal. Ook denkt Kuyt dat een cruciale keuze van Frank de Boer op het EK de transfer van Berghuis naar Ajax heeft bespoedigd.

Kuyt speelde zelf verdeeld over twee periodes voor Feyenoord en werd in 2017 kampioen met de club. “Ik betreur de keuze van Steven ook, maar vind wel dat Feyenoord op het veld zijn gram moet halen en nergens anders”, reageert Kuyt tegenover De Telegraaf. “Het is Stevens beslissing, maar ik zou het nooit zo hebben gedaan. Wat levert deze stap hem op? Alles wat hij met Feyenoord heeft gepresteerd, gooit hij in één keer in de prullenbak. Hoewel hij bij Ajax veel meer zal verdienen, gaat het bij hem niet om het geld. Kennelijk ziet hij andere voordelen, zoals in de Champions League spelen en zijn kansen op het WK van volgend jaar in Qatar vergroten.”

Mike Verweij maakte overigens maandag bekend dat Berghuis bij Ajax vier miljoen euro per jaar gaat opstrijken, het dubbele dat hij bij Feyenoord verdiende. Kuyt zoekt naar de reden van Berghuis’ overgang. “Destijds wilde hij nog graag een buitenlandse stap maken”, refereert de oud-international aan een uitspraak van Berghuis uit januari 2020, toen laatstgenoemde zei dat hij geen binnenlandse transfer zou maken. “Laten zien dat hij nu veel beter is dan in zijn tijd bij Watford, waar het niet werd wat hij ervan had gehoopt. Kennelijk zijn uiteindelijk niet die clubs gekomen, waar hij op hoopte en wil hij nu bij Ajax het maximale uit zijn carrière halen.”

Volgens Kuyt heeft De Boer een cruciale rol gespeeld op het EK. “Als Frank op het EK niet voor 5-3-2, maar 4-3-3 had gekozen, had Berghuis de Denzel Dumfries van het toernooi, de Oranje-uitblinker kunnen worden. Hij verkeerde voor het EK in een geweldige vorm en heeft het in het systeem met drie aanvallers bij het Nederlands elftal goed gedaan. Had hij dit EK alles en goed gespeeld, dan zou hij er in Europa veel beter opstaan en zou hij niet naar Amsterdam hoeven gaan.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *