Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Steven Berghuis maakt flink offer voor Ajax-transfer’

Het leek erop dat de transfer van Steven Berghuis van Feyenoord naar Ajax zou uitdraaien op een arbitragezaak maar uiteindelijk kwam er dan toch een akkoord. En volgens de Telegraaf kwam dat omdat beide partijen geen zin hadden in extra olie op het vuur.

De bovengenoemde krant bericht op dinsdagochtend: “De commissarissen van Feyenoord en Ajax zijn eraan te pas gekomen om een arbitragezaak rond Steven Berghuis (29) te voorkomen. Zij wilden een verdere escalatie van het conflict over de interpretatie van het contract van de aanvaller vermijden en stuurden aan op een voor iedereen aanvaardbare oplossing. Die kwam er.”

Het dagblad weet hoe de vork in de steel zat: “Feyenoord was er op basis van de clausule in het contract van Berghuis van overtuigd 8 tot 10 miljoen euro voor Berghuis te kunnen ontvangen, terwijl Ajax vond dat het klip en klaar was dat een transfersom van 4 miljoen euro volstond. Zowel Feyenoord als Berghuis rekende erop voor de arbiters in het gelijk te worden gesteld. Maar de commissarissen vonden dat het niet zo ver moest komen, omdat een arbitragezaak bij de fans olie op het vuur zou zijn, maar vooral omdat Ajax en Feyenoord ook de komende jaren in goede harmonie moeten kunnen samenwerken.”

Ook de voetballer zelf heeft een offer gebracht: “Berghuis bleek bereid af te zien van tien procent van de transfersom. Ajax verhoogde het bod – door 1,5 miljoen euro aan min of meer gegarandeerde bonussen – van 4 tot 5,5 miljoen euro, keert nog maximaal 1 miljoen euro uit bij Europese (Champions League) successen en laat Feyenoord meedelen bij een eventuele doorverkoop. De Rotterdammers nemen op hun beurt genoegen met minder dan de gehoopte 8 tot 10 miljoen euro.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.