Voetbal4u.com

Eredivisie OFFICIEEL: Clavin Stengs voor 15 miljoen euro naar Nice

Calvin Stengs zwaait deze zomer AZ uit. Hij gaat spelen voor het Franse Olympique Nice. De Alkmaarders doen geen uitspraak over de transfersom, die naar verluidt vijftien miljoen euro bedraagt.

Stengs sluit met de transfer naar de Côte d’Azur een belangrijk deel van zijn leven af. Nadat hij zich als pupil in de AZ-opleiding meldde, maakte hij begin 2017 zijn officiële debuut in het eerste elftal. Stengs liep niet veel later een vervelende knieblessure op in een wedstrijd tegen PSV, maar rechtte de rug en verlaat AZ nu met 113 officiële wedstrijden op de teller.

“Deze transfer is niet alleen een compliment voor Calvin zelf, maar ook voor de hele club en in het bijzonder de AZ Jeugdopleiding”, laat directeur voetbalzaken Max Huiberts weten via de AZ-kanalen. “Hij kwam als jonge jongen binnen bij AZ en vertrekt als voorbeeldprof en meervoudig international. We wensen Calvin heel veel succes in zijn verdere carrière.”

Stengs heeft vanuit Zuid-Frankrijk gereageerd op zijn transfer. “Met pijn in mijn hart ga ik AZ verlaten. Ik heb twaalf jaar lang voor de club gespeeld en vier jaar lang voor het eerste van AZ. Ik wil jullie bedanken voor deze hele mooie tijd”, richt hij zich tot de fans. De linkspoot gaat volgend jaar overigens maatje Myron Boadu tegenkomen. De spits is hard op weg naar AS Monaco.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *