Voetbal4u.com

Spanje ‘Ronald Koeman wil Renato Sanches naar Barcelona halen’

Ronald Koeman denkt erover na om Renato Sanches binnen te halen bij Barcelona. Saúl Ñíguez van Atlético Madrid was in beeld, maar die transfer bleek niet haalbaar. Zo zijn de Catalanen naar verluidt nu uitgekomen bij Renato Sanches.

Dat schreef het Spaanse AS. Sanches past volgens de krant in het profiel waar Koeman naar op zoek is: een dynamische middenvelder met een goed schot en die fysiek sterk is. Momenteel speelt Sanches nog bij Lille, de club waarmee hij vorig seizoen verrassend kampioen van Frankrijk werd en waar hij nog tot de zomer van 2023 vastligt.

De Portugese middenvelder zou gehaald kunnen worden middels een huurtransfer met een verplichte optie tot koop. Op die manier kunnen de uitgaven op dit moment worden beperkt, wat weer noodzakelijk is voor het creëren van het budget om Lionel Messi langer vast te mogen leggen. Ook heeft de club daarmee de tijd om de financiële gevolgen van de coronapandemie te herstellen.

Sanches lijkt daarmee de derde keuze van Koeman en Barça. In eerste instantie werd geprobeerd de transfervrije Georginio Wijnaldum naar Camp Nou te halen, maar die transfer werd op het laatste moment gekaapt door Paris Saint-Germain. Saúl was het volgende doelwit, in de vorm van een ruildeal met Antoine Griezmann. Atlético wilde echter niet het volledige salaris van de Fransman betalen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.