Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Louis van Gaal wil Henk Fraser halen als assistent bij Oranje’

Louis van Gaal heeft een lijntje uitgegooid naar Sparta-trainer Henk Fraser. Hij zou hem namelijk willen strikken bij Oranje als assistent van hem. Directeur Henk van Stee bevestigt tegenover het Algemeen Dagblad dat er contact is geweest.

Of Fraser Het Kasteel ook daadwerkelijk voor de KNVB gaat verruilen, is echter nog afwachten. “Het was nog in de aftastende fase”, wordt Van Stee geciteerd. Fraser zou bij Oranje samen moeten werken met oude bekenden Van Gaal en Danny Blind: de drie waren in de jaren tachtig ploeggenoten bij Sparta.

Het AD sluit niet uit dat Fraser het assistent-bondscoachschap zal combineren met zijn werkzaamheden bij Sparta, waar hij onlangs tot 2024 bijtekende. Bovendien zou hij een kandidaat kunnen om na het WK van 2022 het stokje van Van Gaal over te nemen.

Dat Van Gaal de opvolger van Frank de Boer wordt, lijdt geen twijfel. De KNVB had hem zelfs al willen presenteren, maar de invulling van de technische staf is nog niet rond. Blind staat nog bij Ajax op de loonlijst als commissaris: de voetbalbond vindt een dergelijke dubbelfunctie niet wenselijk.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.