Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ze kunnen Joey Veerman niet schoppen, technisch heeft hij veel in huis’

Robert Molenaar en Alex Plat zijn lovend over de kwaliteiten van Joey Veerman. De twee werkten bij FC Volendam met de 22-jarige spelmaker samen.

Molenaar acht Veerman rijp voor een volgende stap, liet hij al vaker blijken. “Hij heeft bij Heerenveen bewezen dat hij zich razendsnel kan aanpassen aan een hoger niveau”, zegt de trainer, die hem bij Volendam liet debuteren in het betaald voetbal, tegen het Noordhollands Dagblad. “Toen hij aansloot uit de jeugd werd gezegd dat hij alles op één tempo deed. Maar Berry Smit (assistent, red.) zei altijd: ‘Ze kunnen hem niet schoppen’. En dat klopte.”

“Dan kan je dus echt wel versnellen”, vervolgt Molenaar. “Dat komt omdat zijn aanname van de bal buitengewoon goed is. Technisch heeft Joey veel in huis en tactisch kijkt hij verder dan zijn neus lang is. Zijn grootste kwaliteit is echter dat hij in een volle Kuip speelt alsof hij op een pleintje in Volendam voetbalt. Hij is onverstoorbaar.”

Oud-ploeggenoot Plat weet dat Veerman het hart op de tong heeft. “Joey weet heel goed wat hij zelf fout doet, maar hij flapt het er ook uit als een ander het fout doet. Soms is dat niet leuk, maar daar moet je tegen kunnen. De eerste keer als je iets fout doet, kijkt hij je met een bepaalde blik aan, de tweede keer krijg je hem. Of dat andersom ook kan? Dat denk ik wel, maar je krijgt er de kans nooit toe. Joey is het meest kritisch op zichzelf.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.