Voetbal4u.com

‘Eric Botteghin zet loopbaan voort in Italiaanse Serie B’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE zondag wint van PEC!

Eric Botteghin is dichtbij een transfer naar de Italiaanse Serie B. Volgens transferspecialist Gianluca Di Marzio is hij namelijk dichtbij een akkoord met Ascoli. Botteghin werd de afgelopen maanden al in verband gebracht met een terugkeer naar vaderland Brazilië, maar lijkt dus actief te blijven in Europa.

De verdediger speelde zes seizoenen voor Feyenoord en droeg daarvoor het shirt van NAC Breda, PEC Zwolle en FC Groningen. Een avontuur in Italië zou zijn eerste zijn buiten de Nederlandse grenzen.

Het contract van Botteghin liep deze maand af bij Feyenoord. De verdediger leek begin vorig seizoen al te vertrekken, maar coach Dick Advocaat besloot hem alsnog een nieuw contract te geven. Botteghin begon het seizoen als reservespeler, maar knokte zich uiteindelijk alsnog in de basis. Met de Rotterdammers kroonde hij zich in 2017 tot landskampioen.

Bij Ascoli wacht hem een pittige klus. De ervaren stopper moet zijn nieuwe club gaan behoeden van degradatie. Dat voorkwam de club op het tweede niveau afgelopen seizoen pas na het winnen van de play-offs.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *