Voetbal4u.com

Duitsland Mark van Bommel onder vuur na vierde oefenverlies op rij

Mark van Bommel is zijn avontuur bij VFL Wolfsburg niet goed begonnen. Hij verloor namelijk zijn eerste vier oefenduels bij de club. Met een 2-1 zege op tweedeklasser FC Erzgebirge Aue was de start onder Van Bommel nog enigszins veelbelovend, maar sindsdien volgden vier nederlagen op rij. Hansa Rostock (0-3), Holstein Kiel (0-1) en het Olympique Lyon van Peter Bosz (4-1) bleken te sterk. Ook AS Monaco, waar Myron Boadu binnenkort waarschijnlijk zijn krabbel zet, bleek een te lastige horde.

Daardoor ligt Van Bommel nu al onder vuur. Op Twitter wordt al gesproken over de vraag of Van Bommel de kerst gaat halen als trainer van Wolfsburg. Dat haalde hij in de winter van 2019 niet bij PSV. Op 15 december kreeg de trainer zijn ontslag in Eindhoven. Na anderhalf jaar zonder werk aast Van Bommel dit seizoen op eerherstel in de Bundesliga.

Dankzij een goal van Yannick Gerhardt begon Wolfsburg goed aan de ontmoeting met Monaco, maar daarna ging het mis. Sebastiaan Bornauw schoot na rust in eigen doel. Aleksandr Golovin bezorgde zijn ploeg vier minuten later de voorsprong en de zege. Van Bommel kon overigens nog geen beroep doen op Wout Weghorst. De spits geniet na het EK nog van zijn vakantie.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.