Voetbal4u.com

Engeland Donny van de Beek krijgt aanvoerdersband bij Manchester United

Donny van de Beek heeft zijn eerste minuten van het nieuwe seizoen bij Manchester United achter de rug. Hij kwam als invaller in het oefenduel met Brentford binnen de lijnen. De ex-Ajacied verving Nemanja Matic, die de aanvoerdersband direct gunde aan de van een blessure teruggekeerde middenvelder.

an de Beek was weliswaar onderdeel van een piepjong United, maar het vertrouwen vanaf de kant zal hem goed hebben gedaan. Met zijn rentree heeft Van de Beek een einde gemaakt aan een vervelende periode. Kort voor de start van het EK raakte Van de Beek geblesseerd aan zijn lies, waardoor hij enkele weken geblesseerd moest toekijken. Hij zag Oranje vanaf de bank stranden in de achtste finale. Van de Beek werkte de laatste weken hard aan zijn terugkeer binnen de lijnen.

De middenvelder keerde twee dagen geleden terug in de groepstraining en kreeg van coach Ole Gunnar Solskjaer tegen Brentford zijn eerste kans van het seizoen. Voor Van de Beek is het een jaar dat in het teken zal staan van sportieve revanche, nadat hij afgelopen seizoen nauwelijks in de plannen voorkwam bij de topclub. Van de Beek beleefde het grootste deel van het seizoen vanaf de reservebank.

Van de Beek en United kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Brentford. Anthony Elangha en Andreas Pereira scoorden voor de Mancunians, Shandon Baptiste en Bryan Mbeumo deden iets terug namens de bezoekers.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.