Voetbal4u.com

Aston Villa legt 35 miljoen euro neer voor Leon Bailey

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE zondag wint van PEC!

Aston Villa heeft zich versterkt met Leon Bailey. Hij komt over van Bayer Leverkusen en levert die club 35 miljoen euro op. In de Premier League moet de pijlsnelle aanvaller de concurrentiestrijd aangaan met Anwar El Ghazi.

De Nederlander, afgelopen seizoen goed voor tien competitietreffers, kan net als Bailey uit de voeten als buitenspeler. Het afgesproken bedrag voor Bailey bedraagt 32 miljoen euro, maar dat kan via bonussen oplopen tot 35 miljoen. Dat is de aanvaller gezien zijn cijfers dubbel en dwars waard. In 156 wedstrijden voor Leverkusen was de buitenspeler goed voor 9 goals en 26 assists.

Ajax had de aanvaller al jaren geleden op de korrel. Als jeugdspeler van AS Trencin bereikte Bailey zelfs een mondeling akkoord met de Amsterdammers, maar tot een definitieve stap kwam het niet. Zijn voorkeur ging destijds in 2015 uit naar KRC Genk, waar hij in twee seizoenen een transfer naar Leverkusen verdiende.

Met de komst van Bailey lijkt Villa voor te sorteren op het vertrek van Jack Grealish. De Engelse steraanvaller verkast deze zomer waarschijnlijk voor een miljoenenbedrag naar Manchester City. De topclub is bereid een recordsom neer te leggen voor de buitenspeler.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *