Voetbal4u.com

Engeland ‘Zorgen bij Chelsea om ernstige blessure voor Hakim Ziyech’

Hakim Ziyech was gisteren in de Europese Supercup tegen Villarreal trefzeker. Ook moest de aanvaller er met een blessure van af. Hij moest zich in de 43e minuut laten vervangen met ogenschijnlijk een schouderkwetsuur.

“Als je een speler wisselt in de eerste helft, is het serieus”, zegt Tuchel op de clubsite van de Londenaren. “Het is heel ongelukkig, want hij is heel beslissend voor ons geweest in de laatste wedstrijden.” In Belfast opende de Marokkaanse international na 27 minuten de score op aangeven van Kai Havertz.

De Spanjaarden kwamen een kwartier voor tijd langszij via Gerard Moreno. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen. Voor de penaltyserie baarde Tuchel opzien door Edouard Mendy te vervangen door Kepa. “Kepa heeft het beste percentage in het stoppen van strafschoppen”, legt de Duitse manager uit. “Onze analist en de keeperstrainer hebben mij de data getoond en daarna hebben we het uitgelegd aan de keepers. Ze waren op de hoogte.”

“Het is fantastisch hoe Edou het accepteerde. Het zijn echte teamspelers”, aldus Tuchel. “Ik ben heel blij voor ze.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.