Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax stevent af op een miljoenenverlies

Ajax lijkt voor 2021 een miljoenenverlies te gaan noteren. De Amsterdammers duiken vermoedelijk fors in de rode cijfers, vooral vanwege het gebaar aan de fans in het coronaseizoen. De compensatieregeling hangt als een molensteen om de nek van de financiële beleidsbepalers en is bovendien de reden waarom het zo stil is op de transfermarkt.

Dat schrijft De Telegraaf vrijdagavond. De ochtendkrant rept over een bedrag van 35 miljoen euro als totale schadepost van het coronaseizoen. Dat gaat om zowel seizoenkaarthouders, tickets in de diverse bekercompetities en de beloofde compensaties die het moest doen aan de eigen supporters. Voorafgaand aan het seizoen had Ajax anders dan veel andere clubs namelijk wel beloofd te compenseren voor de wedstrijden zonder publiek. Alleen als de fans daarvan afzagen, was er een financieel meevallertje voor Ajax.

‘De totale schade van gemiste inkomsten en terugbetaalde gelden zou zijn opgelopen tot 35 miljoen euro’, weet het medium, waardoor Ajax vermoedelijk knalrode cijfers zal presenteren tijdens de bekendmaking van het financiële jaaroverzicht wat traditioneel in oktober gebeurt. Desondanks kan directeur voetbalzaken Marc Overmars nog zo’n zestien miljoen euro investeren in de A-selectie, maar vooralsnog liep het daarmee Kamaldeen Sulemana en Steven Bergwijn mis. Omdat men Edson Alvarez te belangrijk vond, werd een bod van twintig miljoen euro op hem afgewezen. Stade Rennes vond inmiddels een alternatief in de persoon van Baptiste Santamaria.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.