Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Memphis en Frenkie zijn momenteel de sterren van Barcelona

Memphis Depay en Frenkie de Jong staan vandaag groots op de voorpagina van de Spaanse kranten. Het duo maakte veel indruk bij FC Barcelona en onder meer El Mundo Deportivo schrijft over de ‘Nederlandse connectie’ in Catalonië. Zondagochtend stond het duo ook al groots in de schijnwerpers, maar dat werd een dag later nog eens dunnetjes overgedaan.

‘Voorlopig markeren Frenkie de Jong en Memphis Depay de weg vooruit’, vindt El Mundo Deportivo. ‘Het beste nieuws tegen Athletic was dat Frenkie de Jong definitief aanvallende speelt nu Messi is vertrokken. Hij liet zien ook daarin een complete voetballer te zijn, gevaar te kunnen stichten en assists te kunnen geven. Duidelijk werd ook dat hij geroepen is om de beste partner van Memphis Depay te worden voorin. Memphis was het enige lichtpuntje voorin in San Mamés. Het is een kwestie van tijd voor hij het verschil gaat maken met De Jong.’

Dagblad SPORT zet Memphis alleen groots op de voorpagina en betitelt hem tot ‘leider’. ‘Hij maakt indruk met zijn verschijning. Zijn tatoeages, zijn lichaamsbouw, zijn kracht. Een versterking waarvoor anders zomaar vijftig miljoen betaald had kunnen worden. Hoewel hij nooit Messi zal worden, kan hij FC Barcelona wel terughelpen aan de top.’ Over Frenkie de Jong is het medium ook positief: ‘Zonder Messi moet Frenkie het voortouw nemen en een hoofdrol opeisen. Het is goed om te zien dat hij de handschoen oppakt en als nummer tien speelt.’

Bij de Madrileense ochtendkranten Marca en Diario AS was er uiteraard ruimte voor Real Madrid op de covers, maar La Vanguardia was bijvoorbeeld ook lovend over de Nederlanders, die het opnam in de kop. ‘Frenkie en Memphis geven FC Barcelona hoop’, schrijft het. Beide voetballers maakten indruk zaterdagavond. ‘Wat Messi de afgelopen vijf jaar heeft gedaan, de aanval organiseren en voor gevaar zorgen, deden De Jong en Memphis in Bilbao.’ Laatstgenoemde maakte een doelpunt en gaf een panklare assist op Martin Braithwaite, maar hij schoot de simpele bal in de eerste helft over het doel.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.