Voetbal4u.com

Spanje Luuk de Jong slaagt voor medische keuring bij Barcelona

Luuk de Jong is definitief een speler van FC Barcelona. De spits heeft een geslaagde medische keuring achter de rug. De Nederlandse targetman maakte op Deadline Day de spectaculaire overstap van Sevilla naar FC Barcelona, dat hem tot het einde van het seizoen huurt.

Dat meldt Diario Sport. De 31-jarige aanvaller wordt komende donderdagmiddag gepresenteerd, nadat uit de medische keuring geen bijzonderheden aan het licht kwamen. Op een persconferentie zal De Jong waarschijnlijk voor het eerst dieper ingaan op zijn transfer naar Camp Nou en zal hij voor de eerste keer het shirt van Barça gaan dragen. De Jong gaat spelen met rugnummer zeventien.

In De Jong heeft Ronald Koeman zijn gewenste nieuwe spits gevonden. Daarvoor moest hij ruimte in het spelersbudget scheppen door Antoine Griezmann aan Atlético Madrid te verhuren. De Jong lijkt op voorhand gehaald te zijn voor een rol als pinchhitter. Bij het Nederlands elftal kreeg de spits echter al geregeld een basisplaats toen Koeman nog bondscoach was.

FC Barcelona is met zeven punten uit drie duels redelijk aan het nieuwe seizoen in La Liga begonnen. Daarmee bezet het de gedeelde koppositie met zes clubs.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.