Voetbal4u.com

Neymar kostte Paris Saint-Germain bijna 500 miljoen

Monument Valley BIZAR! 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

De komst van Neymar in 2017 koste Paris Saint-Germain al bijna 500 miljoen euro. Een uiterst dure investering natuurlijk. Het kostenplaatje voor zijn komst bleef echter niet bij alleen zijn transfersom.

Zo maakt El Mundo bekend. De Spaanse krant weet op basis van officiële papieren dat PSG sinds de komst van Neymar al liefst 489.228.117 euro betaalde. 222 miljoen euro daarvan ging rechtstreeks naar FC Barcelona. Dat was de transfersom die PSG in 2017 betaalde om de Braziliaanse superster los te weken in Camp Nou, waar hij tot een van de meest gevreesde aanvallers ter wereld was uitgegroeid.

In zijn eerste vier seizoenen ontving Neymar het absurde salaris van 43.334.400 euro per jaar. Omdat hij nu aan zijn vijfde seizoen is begonnen, is er een clausule ingegaan. Daardoor staat hij voor een nóg hoger bedrag op de loonlijst: 50.556.117 euro om precies te zijn.

De reden van de krankzinnige investeringen was om aan de hand van Neymar eindelijk de Champions League-bokaal naar Parijs te halen. Dat bleef echter uit. Vorig jaar verloor PSG in de eindstrijd van Bayern München, afgelopen seizoen was Manchester City in de halve finale te sterk. In 117 wedstrijden voor PSG was hij 87 keer trefzeker.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *