Voetbal4u.com

Eredivisie Georginio Wijnaldum geschorst voor duel met Letland

Nederland moet het in het volgende duel stellen zonder Georginio Wijnaldum. De dertigjarige middenvelder kreeg in de eerste helft van de ontmoeting met Turkije geel, waardoor hij geschorst is voor het treffen met Letland. Zijn logische vervanger lijkt Ryan Gravenberch.

Wijnaldum vergreep zich kort voor rust aan een Turk op het middenveld, waardoor de scheidsrechter hem een kaart besloot te geven. De aanwinst van Paris Saint-Germain kreeg afgelopen maart, toen het Nederlands elftal op bezoek ging bij Gibraltar (0-7 overwinning), ook al een prent. Bondscoach Louis van Gaal moet tegen Letland daarom op zoek naar een vervanger.

Ryan Gravenberch heeft met zijn spel het meeste weg van Wijnaldum, die de laatste jaren bijzonder veel indruk maakt in het Nederlands elftal. Ajacied Gravenberch was onder Frank de Boer nog regelmatig basisspeler, maar moet het onder Van Gaal vooralsnog doen met invalbeurten. De nieuwe bondscoach geeft voorlopig de voorkeur aan Wijnaldum, Frenkie de Jong en Davy Klaassen. Ook Marten de Roon, Guus Til en Teun Koopmeiners maken kans om Wijnaldum te vervangen.

Bij de Turken kreeg Orkun Kökcü voor rust geel. De jonge middenvelder van Feyenoord moet daardoor eveneens een wedstrijd toekijken. De rechtspoot mist het cruciale duel met Noorwegen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.