Voetbal4u.com

Eredivisie Turkije ontslaat bondscoach na debacle tegen Oranje

Turkije heeft bondscoach Senol Gunes ontslagen. De 6-1 nederlaag tegen Oranje heeft hem de das omgedaan.

Turkije begon de WK-kwalificatiefase nog uitstekend. Nederland werd met 4-2 verslagen en ook Noorwegen werd geklopt, maar daarna ging het mis. Het EK bleek een grote deceptie met drie nederlagen en na de afgelopen interlandperiode is de ploeg van Günes afgezakt naar de derde plek in de WK-kwalificatiefase. Het mislopen van de eindronde dreigt.

Günes is een grote naam in Turkije dankzij de bronzen medaille op het WK van 2002. In 2019 keerde de oud-trainer van Trabzonspor, Bursaspor en Besiktas terug als bondscoach, maar inmiddels is hij dus ontslagen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *