Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Erik ten Hag ideale kandidaat voor FC Barcelona’

Het zou goed kunnen dat Erik ten Hag bezig is aan zijn laatste seizoen als trainer van Ajax. Volgens het Spaanse Fichajes ziet FC Barcelona in hem de ideale kandidaat om Ronald Koeman op te volgen.

Het Spaanse medium stelt dat de toekomst van Koeman aan een zijden draadje hangt. In de zomer overleefde de oud-bondscoach een kritisch evaluatiegesprek, maar alleen het winnen van prijzen lijkt een continuering van de samenwerking mogelijk te kunnen maken. President Joan Laporta zou niet bijster enthousiast zijn over de Nederlander.

Namen als Xavi Hernández en Luis Enrique worden genoemd als mogelijke opvolger, maar inmiddels zou ook een landgenoot van Koeman in de race zijn. Ten Hag zou als Ajax-trainer indruk maken op de Catalanen. Vooral het seizoen 2018-2019 heeft hem hoog op het wensenlijstje gezet. Mede onder zijn hoede werd de dubbel veroverd, werd de halve finale van de Champions League bereikt en ontwikkelden spelers als Frenkie de Jong zich stormachtig.

Ten Hag zou nu dus één van de drie topkandidaten zijn. Ten Hag verlengde deze zomer nog wel zijn contract, maar het ligt voor de hand dat hij volgend jaar zomer vertrekt als er een club als Barcelona op de stoep staat.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.