Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Ronald Koeman: ‘Door mij heeft Barcelona een toekomst’

Een aantal maanden terug lag Ronald Koeman zwaar onder vuur bij Barcelona maar inmiddels wordt er gesproken over een contractverlenging. De Nederlander kijkt zelfverzekerd vooruit én blikt kort terug op alle verhalen rondom president Joan Laporta.

Het waren vervelende weken voor Koeman, toen er in de Spaanse media geroepen werd om zijn ontslag. De uitspraken van Laporta hielpen ook niet mee. “Ik vind dat je altijd duidelijkheid moet scheppen”, vertelt Koeman in gesprek met de NOS over het handelen van Laporta. “Wanneer je als club een beetje de boel laat waaien en niet duidelijk bent in de toekomst van een trainer, dan krijg je speculaties. En als jij degene bent die de trainer is, dan is dat niet leuk.”

Koeman is niet bang om het handelen van president Laporta af te keuren. “Afgelopen week was er ook weer iets in de media, waarvan ik vind dat dat niet kan. Daarmee suggereer je weer dat de trainer niet de volledige macht heeft”, zo vervolgt Koeman, die vindt dat Laporta op zijn stoel ging zitten. “Hij zei iets te veel. Dat kan best binnenskamers. Ik vind het juist prettig als een president is begaan en ook vragen stelt. Alleen moet dat niet in de pers komen, dat was het probleem. Laporta was niet verstandig op twee momenten, laat ik het zo zeggen.”

Inmiddels staat Koeman er goed op bij de clubleiding en wordt er zelfs al gesproken over een mogelijke contractverlenging. “Ik sta open om te blijven. Ik heb het puur naar mijn zin. Dankzij mij heeft deze club toekomst”, aldus een zelfverzekerde Koeman, die wijst naar de Barcelona-talenten. “Het is niet alleen Pedri. Er zijn nog vier of vijf spelers van achttien of negentien jaar die over drie of vier jaar fantastische spelers zijn voor deze club.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *