Voetbal4u.com

Eredivisie ‘AZ wilde vijf miljoen neerleggen voor Joey Veerman’

AZ heeft op de valreep van de transferdeadline nog geprobeerd om Joey Veerman los te weken bij Heerenveen. De Alkmaarders wilde een transfersom van vijf miljoen euro voor hem betalen. Alleen was niet voldoende voor de Friezen.

Dat AZ zo’n 5 miljoen euro wilde overmaken, was opmerkelijk”, stelt Valentijn Driessen in De Telegraaf. “Drie jaar geleden konden de Alkmaarders hem voor een half miljoen euro ophalen bij FC Volendam, maar hij werd toen door de scouts van AZ afgetest. De scouting onderkende Veermans geweldige kwaliteiten aan de bal, maar los van zijn reputatie als levensgenieter vonden ze dat hij zonder bal te weinig, of eigenlijk niets deed en zelfs lui was.”

De middenvelder kan heel goed werken voor de ploeg, zag de journalist in de Derby van het Noorden. “Gisteren bij FC Groningen – SC Heerenveen speelden de Friezen met een ontketende Veerman eigenlijk met twaalf man en toen hij na rust niet meer thuis gaf met tien man”, meent Driessen, die het ook wel begrijpt dat AZ niet de hoofdprijs voor Veerman wil betalen.

Ondanks dat AZ deze zomer miljoenen verdiende door het vertrek van belangrijke spelers. “Sportief zal het onherroepelijk leiden tot een tijdelijke terugval. De clubleiding zou de ontvangen miljoenenbedragen kunnen aanwenden, maar dat gebeurt niet. Liever een stap terug dan het beleid aanpassen en 8 miljoen euro neertellen bij SC Heerenveen voor Joey Veerman.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *