Voetbal4u.com

Spanje Spaanse pers maakt gehakt van FC Barcelona

FC Barcelona ging gisteren op eigen veld kansloos ten onder tegen Bayern Munchen. En de Spaanse sportkranten halen hard uit naar het team van trainer Ronald Koeman.

Barça had geen schijn van kans in Camp Nou, waar de Catalaanse grootmacht voor het eerst in de historie nu drie keer op rij heeft verloren. ‘Dit Barça is een kleintje in de Champions League’, concludeert Marca. ‘De boodschap van Koeman kon niet duidelijker zijn: de Nederlandse trainer koos voor een verdedigende 5-3-2 om het veel sterkere Bayern het hoofd te bieden. Als een klein team, dus. Niemand kan het Koeman kwalijk nemen, maar het was een lijdensweg.’

Ook Frenkie de Jong kon zich niet aan de malaise onttrekken, zag de Spaanse krant. ‘Bij een Barça in aanbouw is veel hoop gevestigd op Frenkie, maar de Nederlander speelde helaas één van de meest timide wedstrijden van de laatste tijd. Hij verloor te veel ballen en verzoop soms tegen het Duitse middenveld.’

Volgens Mundo Deportivo is er een ‘revolutie’ nodig. ‘Nu al, in september’, klinkt het. ‘Koeman koos voor een verdedigend plan B, maar niets werkte. Luuk de Jong was de belichaming van de kansloze avond. Barcelona werd een jaar na de 2-8 in Lissabon opnieuw verpletterd door Bayern München. Koeman heeft een verwoeste ploeg tot zijn beschikking. Dit heeft tijd nodig.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.