Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax start vanavond met Berghuis en Haller, Tagliafico wissel’

Ajax speelt vanavond in de Champions League tegen Sporting Portugal. De verwachting is dat trainer Erik ten Hag gaat starten met Steven Berghuis op de nummer tien positie. De oud-Feyenoorder heeft een basisplaats door de absentie van Davy Klaassen, verwacht het Algemeen Dagblad.

Trainer Erik ten Hag hield dinsdag tijdens de persconferentie zijn kaarten tegen de borst, maar was wel lovend over Berghuis. “Ik verwacht een overtal op het middenveld. Als we hem kunnen vrijspelen, dan weet hij vaak iets goeds met de bal te doen.”

In Europa koos Ajax ook geregeld voor een variant met Dusan Tadic in de spits, maar de Servische aanvoerder zal in Lissabon ‘gewoon’ als linksbuiten spelen. Sébastien Haller, die afgelopen weekeinde twee keer scoorde tegen PEC Zwolle, staat in de punt van de aanval. Antony completeert de voorhoede.

De opstelling van Ajax kent verder weinig verrassingen, al neemt Nicolás Tagliafico vermoedelijk op de bank plaats. Daley Blind treedt aan als linksback, terwijl Lisandro Martínez in het centrum staat naast Jurrïen Timber. Noussair Mazraoui is de rechtsback, terwijl Ryan Gravenberch en Edson Álvarez de controleurs zijn. Ten Hag verklapte al dat Maarten Stekelenburg gaat keepen.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Stekelenburg; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Gravenberch; Antony, Berghuis, Tadic; HallerLaat een reactie achter

Your email address will not be published.