Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Van de Beek gefileerd: ‘Ongebruikt, onnodig en ongewenst’

Donny van de Beek mocht gisteren in de basis beginnen bij Manchester United dat het opnam tegen Young Boys. De wedstrijd werd met 2-1 verloren en de kritiek op de middenvelder is niet afgenomen.

De Engelse boulevardkrant The Sun wijdde zelfs een heel artikel aan de pijnlijke situatie van de middenvelder bij Manchester United. ‘Don the way out’, luidde de cynische woordspeling boven het stuk.

‘Als hij al niet ontmoedigd was bij Manchester United, heeft zijn wissel in de rust Donny van de Beek wellicht over het randje geduwd’, begon The Sun. De middenvelder kreeg tegen Young Boys zijn eerste basisplaats van dit seizoen, nadat hij in de eerste vier competitiewedstrijden slechts zes minuten in actie kwam. ‘Dit had het moment moeten zijn om trainer Ole Gunnar Solskjaer te laten zien wat hij kan toevoegen aan een team dat al barst van de elitetalenten en grote supersterren.’

Daar kwam dus weinig van terecht. ‘Het optreden zal Solskjaer alleen maar meer hebben overtuigd dat hij prima kan zonder de speler die voor 40 miljoen pond werd overgenomen van Ajax. Waarom hij überhaupt gehaald is, is een raadsel, aangezien hij in zijn 38 optredens voor de club gemiddeld slechts veertig minuten per wedstrijd speelde.’ Ook zijn optreden tegen Young Boys bleef beperkt tot slechts 45 minuten. ‘Solskjaer zal zeggen dat het een tactische wissel was, maar hij had ook een aanvaller of middenvelder Fred eraf kunnen halen.’

De krant vermoedde dus dat Solskjaer op z’n zachtst gezegd niet blij was met het optreden van Van de Beek, en had zelf ook behoorlijk wat op zijn spel aan te merken. ‘Zelfs voor Wan-Bissaka’s rode kaart leek het er al op alsof ze met tien man stonden, zo onzichtbaar was hij. En wanneer je hem wel zag, miste hij een tackle of maakte hij een overtreding. Hij was nog minder aan de bal dan Fred, een speler die nauwelijks ‘wereldklasse’ te noemen is.’

‘Natuurlijk kan het komen doordat hij niet veel speelt, maar je verwacht simpelweg meer van een speler die zoveel talent liet zien bij Ajax’, ging het verder. ‘Een speler die overal op het veld te vinden zou moeten zijn, elke tackle zou moeten inzetten, zijn medespelers zou moeten aansporen met zijn inzet. Maar dat is nu juist het punt: we weten niet eens wat voor type speler hij is. Is hij een rots in de verdediging? Een balveroverende pitbull? Een box-to-box machine? Het enige wat we zeker weten is dat hij ongebruikt, onnodig en ongewenst is.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.