Voetbal4u.com

Eredivisie Steven Berghuis: ‘Hiervoor de overstap naar Ajax gemaakt’

Steven Berghuis scoorde gisteren zijn eerste doelpunt namens Ajax in het met 1-5 gewonnen duel tegen Sporting Portugal. De linkspoot genoot dan ook met volle teugen vanaf de ’10’-positie.

“Of ik hiervoor naar Ajax ben gekomen? Wel voor dit soort avonden ja, zeker”, reageert Berghuis op RTL. “Het is genieten op het veld. Op zo’n podium tegen de kampioen van Portugal. Dan geniet je van de goal, maar ook van andere dingen, het samenspel met spelers. Antony en Haller die fantastisch spelen. Dat is fantastisch gewoon.”

“Het ging best goed eigenlijk. Vanaf rechts kom je op die positie uit, nu heb je wat meer vrijheid om te bewegen. En je hebt een afspeelmogelijkheid meer voor je. Dat kan een hele mooie positie zijn.” De eclatante zege zet de Europese ambities van Ajax kracht bij, stelt Berghuis tot slot. “Het is een goede eerste stap, een fantastisch resultaat. Maar we hebben Sporting ook terug laten komen, bijvoorbeeld bij de 1-2. En net na rust. Het is cruciaal dat die wordt afgekeurd. Daarna zijn we er fantastisch overheen gegaan.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.