Voetbal4u.com

Eredivisie Timber maakt indruk bij Ajax: ‘Centraal beter dan Matthijs de Ligt’

Jurrien Timber maakt grote indruk bij Ajax. De journalisten Valentijn Driessen en Mike Verweij zijn dan ook lovend over zijn spel. Het talent stond tegen Sporting Portugal verdedigend zijn mannetje en liet tegen SC Cambuur zien dat hij ook aanvallend van waarde kan zijn. Driessen stelt dat de mandekker in zijn ontwikkeling verder is dan Matthijs de Ligt.

“Op dit moment zou ik zeggen dat Timber centraal beter is dan De Ligt”, beweert Driessen in de voetbalpodcast van De Telegraaf. Zijn collega is wat voorzichtiger met zijn uitspraken. “Dat vind ik niet, want Matthijs de Ligt heeft het geweldig gedaan bij Ajax, zeker in dat laatste seizoen. Maar ik denk dat Timber hard op weg is om minstens net zo goed en misschien wel beter te worden. Ik vond dat de aandacht voor Timber een beetje ondersneeuwde in Portugal. Dat is ook logisch als Sébastien Haller vier keer scoort en Antony zo geweldig speelt.”

Verweij stelt dat Timber ‘hele grote’ stappen maakt. “I k denk dat Ajax heel snel met hem om tafel moet om te gaan praten over een nieuw contract. Dat zijn jongens die op een geweldige manier aan de weg timmeren. Maar Schuurs maakt ook een geweldige indruk door, hoor. Dat zien we alleen bijna niet, omdat hij bijna niet speelt. Maar op het EK Onder-21 maakte hij een geweldige indruk. In de basis van Ajax heeft hij alleen te veel fouten gemaakt, waardoor hij voorbijgestreefd is door Timber.”

Driessen vindt dat de talentvolle Ajacied inmiddels De Ligt ook voorbij is. “De Matthijs de Ligt die we nu zien, is niet dezelfde als in dat superjaar bij Ajax. Hij lijkt er zelfs niet meer op. Toen maakte hij af en toe ook weleens een slippertje, maar hij manifesteert zich nu veel meer als verdediger die veel te wild inkomt. Het mooie bij Ajax dat jaar was dat hij Daley Blind ook voetballend zo mooi aanvulde. Bij Juventus is het verdedigen, inleveren en wegwezen”, besluit de chef voetbal.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.