Voetbal4u.com

Eredivisie Aad de Mos kritisch op Schmidt: ‘Is een zwak punt van deze coach’

UNIBET! GEEFT €5.000.000 WEG ALS NEDERLAND HET WK WINT! KLIK HIER!

Analist en voormalig trainer Aad de Mos vindt dat wisselen een zwak punt is van PSV-trainer Roger Schmidt. Dit ging van het weekend nog mis tegen Feyenoord.

“Hij wisselt op basis van data, waar ik dat altijd op gevoel heb gedaan”, verklaart De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad. “Ik wisselde om een elftal beter te maken. En als ik zag dat iemand niet goed in zijn vel zat of werd overklast door zijn tegenstander, greep ik in. Schmidt wisselt vaak op basis van data.”

“Yorbe Vertessen, Ritsu Doan, Armindo Bruma en Ryan Thomas kwamen erin tegen AZ en maakten het verschil”, refereert De Mos aan de goals van Vertessen en Doan in Alkmaar (0-3, red.). Ook tegen Feyenoord vielen die laatste twee in, net als Thomas. “Dit heeft Schmidt van tevoren bedacht. Het gaat niet spontaan, het gaat niet vanuit zijn onderbuik. Dat is me ook opgevallen tegen Benfica.”

“Het is een zwak punt van deze trainer. Je moet veel beheersen, maar het wisselbeleid is zeker belangrijk”, weet De Mos, die vindt dat Schmidt zijn basisspelers eens negentig minuten moet laten staan. “Ik kan me niet voorstellen dat spelers die zo goed getraind zijn, moe zijn of maar zestig minuten kunnen spelen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *