Voetbal4u.com

Eredivisie ‘ADO Den Haag krijgt extra tijd om begroting op orde te krijgen’

ADO krijgt van de KNVB extra tijd om de financiele situatie van de club op orde te krijgen. Als de Hofstedelingen eind oktober geen sluitende begroting hebben ingediend, wordt de KNVB-licentie mogelijk afgenomen.

Dat ADO het financieel zwaar heeft, is inmiddels bekend. De Hagenaren hopen de problemen op te lossen met de komst van een nieuwe grootaandeelhouder. Dat loopt echter bijzonder moeizaam. De KNVB heeft zes punten afgenomen van de club in de Keuken Kampioen Divisie, omdat ADO al meerdere keren niet een sluitende begroting heeft ingediend.

ADO ging tegen die straf in beroep. Vorige week donderdag diende die zaak in Zeist. Er is nog geen uitspraak gedaan, maar ADO heeft het vooruitzicht gekregen op meer tijd om de begroting rond te krijgen. “We hebben begrepen dat het om eind oktober gaat”, vertelt een woordvoerder tegen VI. “Het neemt niet weg dat we er alles aan doen om zo snel mogelijk een oplossing te vinden.”

Het Chinese United Vansen is nu nog de eigenaar van de ADO-aandelen. Het bedrijf heeft een forse betalingsachterstand. Het wordt ondanks de extra tijd alsnog een race tegen de klok voor ADO om de overname op tijd rond te krijgen: als er een akkoord is, moet de licentiecommissie van de KNVB ook nog groen licht geven. Dat duurt meestal een aantal maanden.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.