Voetbal4u.com

Eredivisie Uitgekleed Groningen mist vijftal vanavond tegen Ajax

FC Groningen gaat vanavond op bezoek bij Ajax en ze missen een heel aantal spelers. De noorderlingen zagen de schorsing van Mike te Wierik worden teruggedraaid, maar de verdediger is alsnog afwezig vanwege een blessure.

Dat geldt ook voor Radinio Balker, Bart van Hintum en Laros Duarte, terwijl Daniël van Kaam geschorst is en Daleho Irandust niet in de basis kan starten.
Uitgekleed FC Groningen moet zonder vijftal naar Ajax Uitgekleed FC Groningen moet zonder vijftal naar Ajax

Dat heeft trainer Danny Buijs laten weten tegenover RTV Noord. Desondanks kijkt de coach uit naar de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena. “Je mag je meten met de beste club van Nederland en ook een club die zich de laatste jaren op een hele positieve manier in Europa heeft laten zien. We hebben zelf een aantal jonge spelers die dromen om ooit ook voor zo’n soort club te spelen. De spelintentie wordt heel goed collectief verdedigen”, verwacht de oefenmeester over de lastige uitwedstrijd.

“De kans dat je kansen tegen gaat krijgen, is wel groot door de kwaliteiten van Ajax, maar we gaan dat tot een minimum proberen te beperken. Je moet je eigen momenten optimaal benutten, want je krijgt tegen Ajax geen acht of tien open kansen”, weet Buijs, die vermoedelijk deels noodgedwongen met veel jonge spelers aan de aftrap zal verschijnen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.