Voetbal4u.com

Eredivisie PSV wil het contract van Roger Schmidt verlengen

Ondanks de mindere prestaties van PSV zijn de Eindhovenaren toch bezig met het verlengen van het contract van trainer Roger Schmidt. ‘Schmidt noch PSV laat zich afleiden door het sentiment na een rotweek voor de Eindhovenaren en de partijen liggen nog steeds op koers voor contractverlenging, hoewel deze nog niet beklonken is’, weet het Eindhovens Dagblad over de Duitse oefenmeester, wiens contract in de zomer van 2022 afloopt. De korte termijn, waarop het even minder gaat, haalt de lange termijn zeker niet in.

En het feit dat de Champions League niet gehaald werd, kan worden uitgelegd als deels domme pech, met bijvoorbeeld nog een last minute bal op de lat. Verder is men bij PSV wel tevreden met Schmidt. ‘De trainer is een stuk aimabeler dan hij overkomt en geniet in de spelersgroep meer aanzien dan een coach nodig heeft, maar krijgt een deel van de buitenwacht niet mee omdat de resultaten niet overhouden én omdat hij soms eigenzinnig oogt’, schrijft het ED over de situatie in Eindhoven. ‘Binnen PSV maakt men weleens de vergelijking met Louis van Gaal, die ook niet altijd werd begrepen maar wel vasthield aan zijn eigen visie.’

Het enige verschil met Van Gaal is vooralsnog dat Schmidt een stuk minder prijzen pakt. Alleen de Johan Cruijff Schaal (0-4 zege op Ajax) werd tot dusver gewonnen onder hem en daarin moet wel verandering komen. ‘In het tweede seizoen onder Schmidt wil PSV oogsten en de doelstellingen komen bij een paar nieuwe zeperds serieus in gevaar. Dat is wel de realiteit’, weet de regionale krant.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.