Voetbal4u.com

Eredivisie Frenkie de Jong krijgt veeg uit de pan: ‘Niet van hem gewend’

Nederland won gisteren met 0-1 van Letland. Analist Pierre van Hooijdonk was daarentegen niet te spreken over het spel van Frenkie de Jong. Hij vond dat de middenvelder te vaak balverlies leed en regelmatig de verkeerde keuzes maakte.

“Frenkie deelde ook in de malaise. Voor zijn doen had hij ontzettend veel onnodig balverlies”, aldus de oud-international bij de NOS. “Het is bijna altijd onnodig als hij balverlies lijdt, want hij is normaal heel vast aan de bal. Dit ben je van hem niet gewend.” De statistieken onderschrijven het verhaal van Van Hooijdonk echter niet. De Barça-middenvelder had een passzuiverheid van 92.2 procent.

Van Hooijdonk geeft een voorbeeld, dat De Jong ook in aanvallend opzicht niet de goede keuzes maakte. In de 65ste minuut snelde de Zuid-Hollander richting het strafschopgebied en stond Cody Gakpo vrij, om bediend te worden. De Jong zette zijn rush echter door en leed balverlies. “Normaal steekt hij die bal altijd. Nu maakt hij een andere keuze, en dat is niet de juiste. Het pakt niet goed uit. Maar deze beelden hadden we van acht andere spelers ook kunnen laten zien.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.